Op missie voor écht contact: gastvrije communicatie

Maak plaats voor de ananas!

Mijn missie: verbonden door persoonlijk en betrokken contact

Méér vriendelijke, begripvolle contacten tussen mensen. Dat lijkt me mooi. Ik wil er aan bijdragen dat we meer aandacht en waardering geven aan mensen met wie we in gesprek zijn. Dat we verbinding voelen. Door de goede vragen te stellen, te luisteren en empathie te tonen. Door duidelijk en gastvrij te zijn in onze communicatie. Of dat nu digitaal, telefonisch, geschreven of face-to-face is.

 

De taal van gastvrijheid

Laten we werken aan die ‘plus’ waarmee je het verschil maakt, waarmee je met jouw communicatie de ander een welkom gevoel bezorgt! Gastvrij communiceren noem ik dat. Het levert je veel op in relaties met anderen, zowel zakelijk als privé. In onze snelle wereld hebben we aan deze persoonlijke manier van communiceren meer dan ooit behoefte. Taal speelt hierin een grote rol; wát je zegt en hoe je het zegt (of schrijft), daar heb je zelf invloed op. Dit communicatie-aspect wordt vaak vergeten als we het hebben over gastvrijheid of hospitality.

Ik help je graag met jouw (web)teksten, omgevingscommunicatie, training en advies om aansprekend(er) en succesvol te communiceren: helder, overtuigend en persoonlijk. Gastvrijheid die past bij jou, jouw organisatie.

 

Communicatie is overal

Je klant of gesprekspartner is je gast. Wees dus een gastheer/gastvrouw in je communicatie, persoonlijk en digitaal. Dat is vooral een kwestie van je eigen houding en gedrag. Het gaat om het gevoel en de beleving die klanten en relaties bij jou hebben. Persoonlijk, aandacht, gezien worden, dát is onderscheidend! En daar heb je zelf invloed op met je verbale en non-verbale communicatie.

 

En die ananas dan?

Wist je dat de ananas het symbool is van gastvrijheid? Slaag je erin om aansprekend(er) te communiceren, dan heb je de ananas te pakken! Je zorgt er in je verbale en non-verbale communicatie op jouw manier voor dat de ander zich welkom voelt. Een mooie spreuk is:

‘Be a pineapple, stand tall, wear a crown and be sweet’.